STROKOVNI POSVET ” CESTA KOT DELOVNO OKOLJE” NA TEMO “ZDRAVJE NA POTI” – OBVESTILO

Cesta kot delovno okolje, Strokovni posvet

Sindikat policistov Slovenije – SPS se je v sodelovanju s Sindikatom delavcev prometa in zvez, DARS-om in B&B d.o.o. prijavil na javni razpis za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016. Konzorcijski projekt je bil s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije sprejet in odobren, vsebine projekta pa se bodo zaključile v mesecu juniju 2016.

SPS bo v okviru tega projekta skupaj s konzorcijskimi partnerji organiziral še strokovni posvet »CESTA KOT DELOVNO OKOLJE« na temo »ZDRAVJE NA POTI«, ki se ga bo lahko udeležilo 50 udeležencev, zaposlenih v policiji.

Cilj letošnjega strokovnega posveta je osvetlitev vpliva psihofizičnih sposobnosti udeležencev v prometu, od katerih je odvisna stopnja prometne varnosti in varovanja zdravja ter življenja tako tistih, ki svoje delo opravljajo na cesti kot vseh udeležencev v prometu. Poudarek pa bo na okoliščinah nočnega dela in nočne vožnje ter njihovega vpliva na varnost in zdravje. Posebna pozornost bo namenjenLOGOTIPI SIMBOLI DARSa tudi voznikom na daljših vožnjah (poklicni vozniki, vozniki v turistični sezoni) ter nočni vožnji z vidika prometne varnosti in ohranjanja primerne pozornosti ter budnosti pri vožnji.

V drugem delu strokovnega posveta bodo lahko udeleženci aktivno sodelovali v pogovoru s strokovnjaki o izzivih delavcev v cestnem prometu ter o tem, s čim se srečujejo pri svojem delu, kje vidijo nevarnosti in kje možnosti preventivnega delovanja. Organizirani bosta tudi dve sekciji, v katerih bodo udeleženci imeli možnost spoznati načine osvežitve med nočnim delom in daljšo vožnjo ter kako zmanjšati negativen vpliv stresa na lastno zdravje in s tem prispevati k varovanju zdravja na cesti in večji prometni varnosti.

Strokovni posvet bo potekal v petek, dne 17. junija 2016 med 09.00 in 15.00 uro v kongresnih prostorih gradu Jable v Loki pri Mengšu.

Vse zainteresirane vabimo, da se čim prej prijavijo zaradi omejenega števila mest, zadnji rok za prijave pa je 31. maj 2016 zaradi pravočasne izdaje sklepa o koriščenju sindikalnih ur, ki so v obojestranskem interesu delodajalca in SPS. To pomeni, da bodo vsi udeleženci tečaja imeli priznano 9 urno delovno obvezo zaradi vsebine in trajanja tečaja, skladno s soglasjem SGDP, dokument št. 219-8/2015/2 (20-09) z dne 5. 8. 2015.Logo_zzzs

Prednost bodo imele policistke in policisti, ki opravljajo delo v nočnem času in naloge s področja cestnega prometa. Celodnevni tečaj je namenjen članicam in članom SPS, v primeru prostih mest pa tudi ostalim zaposlenim v policiji.

Zainteresirani naj pošljejo prijave na naslov: adil.huselja@sindikat-policistov.si, z naslednjimi podatki:

1. ime in priimek,

2. telefonska številka,

3. policijska enota / organizacijska enota,

4. delovno mesto.

Za več informacij vam je Adil Huselja na voljo tudi na telefonski številki 051 280 135.

BB-logo-www-RGB

SPS želi vsem svojim članicam in članom omogočiti pridobitev novih znanj in veščin za uspešno premagovanje vsakodnevnih obveznosti ter za zmanjševanje in odpravljanje škodljivih posledic stresa pri opravljanju nalog policije. Z aktivnostmi na tem področju podpiramo sistemske ukrepe in želimo dodatno prispevati pri pridobivanju strokovnih kompetenc ter krepitvi zdravja zaposlenih v Policiji in Ministrstvu za notranje zadeve.
Microsoft-Word-2013-icon

PROGRAM POSVETA