PROTEST SINDIKATOV PRED MINISTRSTVOM ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI

danes, 18. 1. 2017 ob 11. uri, se je pred Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  na Kotnikovi ulici v Ljubljani odvil protestni shod sindikatov javnega in gospodarskega sektorja, ki zastopajo poklice s pravico do poklicnega zavarovanja, med katere spadamo tudi policisti.

Javnosti, Ministrstvu za delo in Kapitalski družbi smo pokazali, da smo proti enostranskemu nižanju prispevne stopnje oziroma zahtevali smo vrnitev prispevne stopnje za poklicne pokojnine na 9,25 odstotka in smo proti višanju stroškov upravljalca s strani Ministrstva za delo, ki ga vodi ministrica dr. Anja Kopač Mrak. Nedopustno je, da o naših pravicah do poklicnega zavarovanja enostransko odloča Kapitalska družba, ki si je izborila tudi višje provizije, ki znašajo že zdaj več kot 7 milijonov evrov.

Današnjega protesta se je udeležilo do 1000 delavcev, med katerimi je bilo več kot 120 članic in članov Sindikata policistov Slovenije, ki je članica Zveze reprezentativnih sindikatov Slovenije. Na protestu so izrazili svoje nestrinjanje s takšnim enostranskim ukrepom ter vladi tako pokazali, da ne dovolijo razvrednotenja poklica in uničenja kariernega sistema v policiji.

Ministrica  dr. Anja Kopač Mrak je sprejela predstavnike sindikatov, ki so ji izročili svoje zahteve. Od ministrice za delo smo zahtevali, da nemudoma reši vprašanje višine prispevne stopnje in upravljavskih provizij. O vseh nadaljnjih ukrepih boste obveščeni, kajti v primeru, da ne bo odziva v nekaj dneh bomo z našimi aktivnostmi nadaljevali.

Iskreno se vam zahvaljujemo za izjemno številčno podporo na protestih, saj ste s tem izkazali podporo našemu poslanstvu ter odločno pokazali, da ste proti razvrednotenju našega poklica.